HTML

FHB a hiteles bank

Történetem az FHB-val

Friss topikok

  • penzvselet: Az FHB hiteleiről más sincs jó véleménnyel! Érdemes megnézni: www.penztvagyeletet.hu/itelet.php?j... (2010.05.27. 10:17) Az FHB újra szerződést szegett

Linkblog

A válasz

2009.03.17. 13:32 fhb_nyuszomuszo

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Hivatkozással 2009. január 08-án Bankunkhoz elektronikus úton érkezett levelükre, az alábbiakról tájékoztat juk Önöket.

1.  A hivatkozott levélben Önök kifogásolják, hogy a ....... hitelazonosító számú Ingatlanépítési kölcsönszerződésükkel kapcsolatban 2008. augusztus hónapban nem kapták meg az Egyenleg- és törlesztési értesítőt.

Jelen levelünkhöz mellékleteként csatoljuk az ismételten előállított Egyenleg- és törlesztési értesítőt szíves továbbfelhasználás céljából.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogya 2008. szeptember 01-től érvényes Lakossági hitelezési üzletszabályzat I. 4. pontja értelmében ... Az FHB az Ügyfél részére szóló iratokat, értesítéseket - amennyiben annak tartalma ezt az FHB megítélése szerint kifejezetten nem indokolja - nem köteles ajánlottan vagy tértivevénnyel postára adni ..... Az FHB nem felel azokért a károkért, amelyek a postai úton történő kézbesítés hibáiból erednek.

Tájékoztatásul közöljük, hogy Ügyfeleink részére a kölcsön részösszegeinek folyósítását követő átütemezéskor, a kamatperiódus forduló napján és minden ügyfél év végén állít ki a Bank Egyenleg- és törlesztési értesítőt. A fentiek alapján a következő alkalommal 2009. október 15-ét követően kerül megküldésre az Önök részére Egyenleg- és törlesztési értesítő.

2.  A törlesztő részlet változásával kapcsolatban szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Kölcsönszerződés 3.3. pontja értelmében:.,A kölcsön éves kamatlába - kivéve, ha a Kölcsönfutamideje és kamatperiódusa megegyezik -1, azaz egy éves kamatperiódusonként változó, az első kamatperiódus első napja a Kezdő nappal azonos. "

A Kölcsönszerződés 3.6. pontja alapján: ,,A Hitelező a Kölcsön ügyleti kamatlábát az egyes kamatperiódusok fordulónapján, a kezelési költség mértékét pedig az egyes ügyleli évek fordulónapján jogosult egyoldalúan megváltoztatni. A módosított kamatmérték meg kell egyezzen az érintett fordulónapokon érvényes, a Hitelező Hirdetményében jelen hiteltipusra közzétett mértékkel. A Hitelező a kamatnak és a kezelési költségnek az Adós számára kedvezőtlen változtatására azonban kizárólag az alábbi feltételek valamelyikének beállta eseténjogosult:


 

- a Hitelező által kibocsájtott jelzáloglevelek kamatának emelkedése

- a jelzáloglevelek állami kamattámogatásának változása és/vagy megszűnése

- az éven túli lejáratú állampapírok hozamának emelkedése,

- a tőke és pénzpiaci kamatlábak emelkedése,

- a jegybanki alapkamat emelkedése,

- a bankkozi hitelkamatok emelkedése ...

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ügyleti kamat a kölcsön folyósításának időpontjában 4,95 % volt, mely a folyósítás napjától kezdődően a folyósítás napján érvényes Hirdetményben közölt kondíciók alapján került felszámításra. A kölcsön jelenlegi kamatlába 7,12 %.

A kamatperiódus váltáskor módosított kamatláb mértéke az erre vonatkozó banki piaci gyakorlatnak, valamint a kölcsönszerződésben foglaltaknak megfelelően került módosításra.

3.   Tájékoztatásul közöljük, hogya 2008. december 16-án kelt levelünkben közölt hátralék összegének közlése az adott napon fennálló tartozás alapján került feltüntetésre.

A 37.520,- Ft összegű hátralék a 2.077,- Ft tőke + a 35.430,- Ft kamat + a 13,- Ft késedelmi kamat összegeiből tevődött össze. A 2.077,- Ft késedelmes tőke és 35.430,- Ft késedelmes ügyleti kamat "késedelmi kamat" napi növekménye 13,67 Ft/nap volt 2009. január l3-ig, az 55.188,- Ft összegű (rész)törlesztő részlet számlára érkezésének időpontjáig, melyből a hátralék rendezésre került.

A hátralék összege után a késedelmi kamat felszámítása a Kölcsönszerződés 4.8. pontja értelmében jogszerű volt: "Amennyiben az Adós a kölcsönszerződésből fakadó fizetési kötelezettségének határidőben bármely oknál fogva nem, vagy csak részben tesz eleget, a Hitelező a lejárt tartozások után a késedelem idejére az esedékesség napjától, a mindenkori ügyleti kamatláb továbbá évi 6% (hat százalék) mértékű késedelmi kamat felszámítására jogosult, az Adós pedig annak megfizetésére köteles. "

Reméljük, hogy kielégítő válasszal szolgálhattunk.

Budapest, 2009. január 20.

Tisztelettel:

                                                                                                          ,,-.,/               ~

                                               Skultéti Mihály                         Csató Rozália

                                        Ügyvezető igazgató                       Főosztályvezető

FHB Bank ZRt., mint az FHB NyRt. Képviselője

Melléklet:

• Egyenleg és törlesztési értesítő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csuffhb.blog.hu/api/trackback/id/tr621007449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása