HTML

FHB a hiteles bank

Történetem az FHB-val

Friss topikok

  • penzvselet: Az FHB hiteleiről más sincs jó véleménnyel! Érdemes megnézni: www.penztvagyeletet.hu/itelet.php?j... (2010.05.27. 10:17) Az FHB újra szerződést szegett

Linkblog

Néhány idevonatkozó törvény

2009.04.06. 10:16 fhb_nyuszomuszo

Mint megtudtam, az ilyen típusú szerződéseket a kötelmi jogról szóló törvény szabályozza.

Íme néhány részlet:

Általános szerződési feltételek: egyik fél több szerződés megkötése céljából egyoldalúan meghatározhatta és a másik fél nem működhetett közre benne

Külön tájékoztatni kell a másik felet arról az általános szerződési feltételről, amely a szokásos szerződési gyakorlattól, a szerződésre vonatkozó rendelkezésektől lényegesen vagy valamely korábban a felek között alkalmazott kikötéstől eltér. Ilyen feltétel csak akkor válik a szerződés részévé, ha azt a másik fél - a külön, figyelemfelhívó tájékoztatást követően - kifejezetten elfogadta.

 ha az ászf és szerződés más feltétele eltér, az utóbbi válik a szerződés részévé

külön kell a másikat tájékoztatni arról az ászf-ről, amely a szokásos szerződési gyakorlattól, a szerződésre vonkozó rendelkezésektől lényegesen vagy valamely korábban a felek által alkalmazott kikötéstől eltér. Ez csak akkor válik a szerződés részévé – ha a tájékoztatás követően – másik fél kifejezetten elfogadta

ha ászf és szerződés más feltétele eltér, az utóbbi válik a szerződés részévé

Tisztességtelen az általános szerződési feltétel, illetve a fogyasztói szerződés kikötése, ha a jóhiszeműség követelményének megsértésével a feleknek a szerződésből eredő jogosultságait és kötelezettségeit egyoldalúan és indokolatlanul az egyik fél hátrányára állapítja meg.

 

Ezek alapján tehát elmondható:

1. a bank és az igazgató nem tudja a törvényt, az "üzletszabályzat" módosítás a szerződéssel ellentétes és ebből következően nem a jogszabályoknak megfelelően járttak el.

2. A bank és igazgatója tisztességtelen, hiszen - a saját indoklásuk szerint - a külső, harmadik fél által elkövetett hibákat egyértelműen a szerződő fél rovására írják (amit az eredeti szerződés szerint nem tehetett volna meg, hiszen abban feketén-fehéren szerepel, hogy kötelező tértivevényesen küldeni levelet, valamint hogy mikor számít egy levél kézbesítettnek - ha még emlékeztek rá, az eredeti probléma, hogy a bank elmulasztotta ezt betartani, és ebből számomra késedelmi kamat lett, meg egyéb hátrányok is).

3. a tisztességtelen magatartásnak lehetnek büntetőjogi következményei, amit majd alkalomadtán kikeresek.

4. A PSZÁF-ra nem tudok mást mondani, mint hogy SÜN, ha nem találta meg ezeket a jogszabályokat, nem tudta értelmezni őket. Azt már meg sem kérdezem, hogy miért nem reagáltak arra a megjegyzésemre, hogy a korábbi panaszommal kapcsolatos (saját) határozatukat bank nagy ívben leszarta?

5. Tisztelettel kérem az igazgató urat, hogy abból a bizonyos iratból ismételten állítson elő pár példányt, és ossza szét a családtagjai között, szíves továbbfelhasználás céljából. A PSZÁF-nek is adhat belőle.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csuffhb.blog.hu/api/trackback/id/tr911049100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása